Wat is er nieuw aan de nieuwe versie van de Econaut?

De gebruikerservaring is verbeterd door gebruik te maken van de verbeterpunten van de gebruikers. Voorbeelden hiervan zijn: visualisatie optimaliseren, het toevoegen van reisnummers, toevoegen van laad- en lospunten binnen een reis. Er wordt ook vernieuwde data gebruikt bij het berekenen van de CO2 uitstoot per scheepsklasse.

Waarom moet ik opnieuw registreren voor de nieuwe versie van de Econaut?

De technieken waarmee de website werkt is veranderd. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om uw account over te zetten.

Kan ik mijn schip- en vaargegevens van de oude Econaut overzetten naar de nieuwe versie?

Helaas niet. De technieken waarmee de oude versie van de Econaut werkt, werken niet op de nieuwe versie. Hierdoor is het niet mogelijk om uw gegevens over te zetten.

Hoe voeg ik een schip toe?

Na het inloggen, klik op het tabblad ‘Schepen’ en klik vervolgens de oranje plus-knop om een schip toe te voegen.

Hoe voer ik een reis in?

Na het inloggen, klik op het tabblad ‘Reizen’ en klik vervolgens de oranje plus-knop om een reis toe te voegen. Het verschil met de vorige versie is dat er een laadpunt, lospunt en nieuwe laadpunt is toegevoegd.

Waarom verbruik ik meer brandstof dan gemiddeld?

Er zijn vele oorzaken waarom u meer brandstof verbruikt dan gemiddeld. Uw schip wordt namelijk vergeleken met andere schepen van dezelfde CEMT klasse. Let hier ook op in uw instellingen! Het kan zo zijn dat uw schip minder efficiënt vaart doordat uw schip bijvoorbeeld ouder is dan gemiddeld. Het kan ook zo zijn dat u vaart in onstuimigere omstandigheden dan andere. De seizoenen hebben daar ook veel invloed op. Als u denkt dat het niet aan deze voorbeelden ligt, kan het ook aan uw vaargedrag liggen. Om uw vaargedrag te verbeteren, kunt u gebruik maken van de cursus VoortVarend Besparen. Te vinden op https://www.eicb.nl/evenementen/cursus-voortvarend-besparen/

Hoe kan ik mijn brandstofverbruik verminderen?

Er zijn meerdere manieren om uw brandstofverbruik te verminderen. Veel van de technieken zijn te vinden in de infografiek. De infografiek is te vinden in de tabblad ‘Infografiek’. Als u uw vaargedrag wilt verbeteren en daarmee uw brandstofverbruik verminderen, kunt u de cursus VoortVarend Besparen volgen op https://www.eicb.nl/evenementen/cursus-voortvarend-besparen/

Vanaf wanneer zijn mijn verbruik gegevens betrouwbaar?

Vanaf drie maanden varen zal uw gemiddelde brandstofverbruik betrouwbaar zijn. Hoe meer reizen u maakt, des te meer betrouwbaar u verbruik-gemiddelde wordt.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?

Bij het log in scherm, klik op ‘wachtwoord vergeten’. Vul vervolgens uw emailadres van uw Econaut account in om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Log eerst in. Klik vervolgens op uw emailadres rechtsboven. Klik vervolgens op ‘wachtwoord resetten’ om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Wat wordt er met mijn vaargegevens gedaan?

De gegevens worden gebruikt om een rapportage te maken voor uitstoot- en verbruiksonderzoeken van binnenvaartschepen.

Wat is de relatie tussen Econaut en Green Award?

Door gebruik te maken van de Econaut kunt u punten verdienen om aan de eisen van de Green Award certificering te kunnen voldoen. Het Green Award certificaat geeft een schip toegang tot meerdere voordelen inclusief kortingen op havengelden, producten en diensten. Op www.greenaward.org kunt u het programma van eisen vinden om een Green Award certificaat aan te vragen.

Wat moet ik doen als de mobiele app telkens crasht?

Verwijder de app en herinstalleer de app vanuit de App Store voor iOS of de Play Store voor Android.

Wat moet ik doen als ik mijn rapport of export niet kan openen?

Om uw rapport te bekijken, heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Dit is gratis te downloaden op: https://get.adobe.com/nl/reader/

Om uw export te bekijken, heeft u Microsoft Excel nodig. Dit programma is niet gratis, maar het bestand is wel gratis te bekijken en bewerken als u het uploadt naar uw OneDrive, Google Drive of Dropbox.

Ik wil graag feedback geven, waar kan ik dat doen?

Dat stellen wij erg op prijs! Als je ons wilt helpen met de website verbeteren, mail dan naar support@econaut.nl